Kulturens arrangementer

Kulturbussen kører den 17. aug. 2019

Gisselfeld kloster.

Gisselfeld kloster.


Den 20. studietur - ren og skær kulturforkælelse

Kulturen i Gladsaxe kører i år den 20. bustur i rækken af kultur-studieture. Ideen til vore studieture opstod af interesse for kulturhuse, der skød op i mange kommuner rundt omkring landet, også i Sverige omkring 1995 Første tur gik til ”Bølgen” i Ålsgårde. Det blev til mange interesante kulturhuse, vi besøgte, og også til Malmø i Sverige, Den tur blev til i samarbejde med ”Fringo”. Vi besøgte ”Foteviken” Vikingeby og Malmøs nye kulturhus ”Bryggeriet” - Og derefter blev det en tradition at arrangerede en bustur hvert år lige efter sommerferien for vore medlemsforeninger.

Betingelsen for vore besøg hos forskellige kultursteder, er stadigvæk, at de drives ved frivillig arbejdskraft. Vi indbyder igen i 2019 - den 17. august - vore mange medlemsforeninger
til årets Studiebustur.

Første stop er Gisselfeld, hvor der indtages formiddagskaffe. Vi får også et foredrag om selve
stedet. Efter dette formiddagsophold kører vi til næste stop Thorsvang, Danmarks Samlermuseum - der ligger på Møn. Her skal der spises frokost i Palmehaven, og der bliver tid til på egen hånd at gå rundt på stedet Thorsvang.

Hvordan tilmelder man sig?
Ved at foreningens formand ringer til Kurt Rasmussen på telf.: 45882851 onsdag den 12/6 - 20/6 - 26/6 mellem kl. 15.00 og 17.00 og tilmelder Jer.

Vi beder om, at foreningen har indbetalt det årlige kontingent på kr. 100 til 1551 6218 210 til
Kulturen i Gladsaxe. Der kan højest komme to personer med fra hver forening.

Betaling for Busturen er kr. 200 pro pers og beløbet skal være Kulturen ihænde 14 dage efter
den telefoniske tilmelding på bankkonto 1551 6218 210. Kan også betales kontant på Kulturens kontor, mandage i juni måned, hvor kasserer Edel Trolle vil udskrive Jer en kvittering og meddele Kurt Rasmussen, at beløbet er indbetalt. Der er plads til 40 deltagere ialt, så skynd Jer - det er efter først til mølle princippet.

Hvorfor nu disse nye regler for tilmelding? Skyldes, at det ved tidligere busture er tilmeldte deltagere, der har glemt dato og tidspunkt. Kulturen kan ikke nå at ændre antallet for indgang, spisning, kaffe til de stedet, vi skal besøge - og de tilmeldte har ikke betalt for turen.

Lidt om turen
Turen starter som sædvanlig på Telefonvej 8, TELEFONFABRIKKEN - i år kl. 8.30 senest. Bussen forlader Telefonvej kl. 8.45 mod Paradehuset, Gisselfeld Kloster, formiddagskaffen og foredrag. Næste stop er Thorsvang, på Møn.

Lidt historie om stedet
Her kan du opleve verden af igår. Gå en tur gennem de gamle butikker og værksteder, der bugner af alverdens ting fra de skønne gamle dage, hvor farfar var ung. En samling gamle genopførte butikker, som til dagligt drives af frivillige ildsjæle - ca. 500, som er med til at vedligeholde og videreudvikle Thorsvang Samlermuseum til glæde for nysgerrige sjæle i alle aldre.

Her skal vi også indtage en dejlig buffet, selv gå rundt på Museet både indenfor og udenfor på området.

Paradehuset ved Gisselfeld - et fortryllende orangeri.

Paradehuset ved Gisselfeld - et fortryllende orangeri.


Da vi ankommer kl. 13.00-13.15 spiser vi først og kan derefter gå rundt på området. Kl. 15.30 holder vi kaffepause og sætter os i Bussen for hjemkørsel ca. kl. 16.30. Det forventes at slutte turen ved TELEFONFABRIKKEN ca. KL. 18.00/18.15.

På Kulturen i Gladsaxes vegne håber Turudvalget
Edel Trolle
og
Kurt Rasmussen
at det bliver en oplevelsesrig 20 års jubilæums tur.

Husk at
Få indbetalt Kulturens årskontingentet kr. 100 til bankkonto 1551 6218210, inden tilmelding til turen, og når I har tilmeldt 1-2 personer fra Jeres klub til turen, husk at indbetale kr. 200 pro pers. som betaling for turen, til samme kontonummer: 1551 6218210.

Glæder mig til at møde mindst 40 deltagere fra vore medlemsforeninger på årets jubilæumtur.

Bedste hilsner fra Kulturens kasserer

Edel Trolle

Del siden