Kvartalets forening - Carina Koret 50 års jubilar

Kulturens bestyrelse har besluttet, at der hvert kvartal blandt vore mange medlemsforeninger skal findes Kvartalets forening. I første kvartal i 2015 har vi valgt Carina-Koret til Kvartalets forening. Koret kan fejre 50 års jubilæum den 3. april 2015.

Af Kirsten Nejst

Jeg mødte korets formand. Ruth Gamborg, i Buddinge Kirke, hvor koret øver hver tirsdag formiddag kl. 10.45 - 12.30.

Ruth tiltrådte som formand i 2014, hvor den tidligere formand, Annelise Strøm, efter mange års virke måtte trække sig på grund af sygdom. Carina Koret er måske ikke et af de største kor, men det at kunne fejre 50 års jubilæum siger noget om den stabilitet, der er i koret.

Som mange andre foreninger slås de med manglende tilgang af nye medlemmer. På nuværende tidspunkt er de ca. 20 medlemmer og er selvfølgelig meget åbne for at få nye og gerne yngre medlemmer. Men da aktiviteterne foregår om dagen, er det svært at tiltrække yngre medlemmer.

Korets optræden ude er desværre også faldet betragteligt. Tidligere gik koret ud og gav koncerter flere gange om året, men her rammes man af nedskæringer, idet de forskellige institutioner ikke har mange penge til rådighed, og det medfører at rigtig mange af den grund går glip af at opleve Carina Korets mange skønne sangere og en rigtig dygtig korleder, Jørgvan Winther.

Blandt korets faste udekoncerter er stadigvæk i Søborg Magle Kirke og hos OK Klubben i Høje Gladsaxe.

Koret var lige netop startet med at øve sig, da jeg ankom, og som altid starter man med den samme velkomstsang, dels for at varme stemmen op og dels for at skabe den rette stemning. Der var en livlig snakken mellem numrene, og der var en rigtig hyggelig stemning.

Jeg lyttede med stor fornøjelse til korets udlægning af Sebastians sange, Anemone og Vårvise, så man kan konstatere, at til trods for at koret er 50 år, så følger man med tiden og tager nyere musik på repertoiret.

Ruth og jeg sad sammen og lyttede til korets smukke sange, og da de sluttede, råbte Ruth begejstret:”Godt gået piger - det lød rigtigt godt.”

Og jeg kunne ikke være mere enig - det lød pokkers godt.

Kulturen i Gladsaxe ønsker kvartalets forening - Carina Koret - stort tillykke med 50 års jubilæet og held og lykke fremover.

Carina Koret er et damekor, som fremhæver sang, samvær og hygge.
Kom og lyt en tirsdag formiddag i Buddinge Kirke. I kan også ringe til:

Ruth Gamborg, formand
Møllemarken 6, 1.
2880  Bagsværd
Mobil: 60 86 29 14
Gamborg@youmail.dk

Carina Koret er et damekor, som fremhæver sang, samvær og hygge.
Kom og lyt en tirsdag formiddag i Buddinge Kirke. I kan også ringe til:

Ruth Gamborg, formand
Møllemarken 6, 1.
2880 Bagsværd
Mobil: 60 86 29 14
Gamborg@youmail.dk

Del siden