GP 39, Gladsaxe Pensionist Forening - 80 års jubilæum den 5. feb. 2019

Det første man bemærker når man træder ind ad døren til GP 39's foreningslokale på Ved Jernbanen 20 i Bagsværd, er de meget lyse og indbydende lokaler. Stor entre til at hænge tøjet i, så sandelig ikke noget der er hverdagskost for mange foreninger. Lokalerne er utrolige hyggelige og velholdte, og, som sagt, lyse pga. de mange vinduer. Som formanden siger: så er vi meget glade for huset og passer rigtig godt på det, vi skulle jo gerne være her mange år endnu.

Ifølge formand Robert Bøttern blev foreningen stiftet den 5 feb.1939, ”i tidernes morgen af Stauning”, og foreningen har holdt på nuværende adresse de sidste 25 år. Foreningen har huset til rådighed de fleste dage i ugen, dog ikke tirsdag aften hvor der er et hold unge mennesker der spiller skak.

GP 39 har i dag 114 medlemmer, og på rigtig mange af arrangementerne deltager der ofte 60-70 medlemmer. Særligt bankospillet er altid godt besøgt, på de dage er der ”fuldt hus”, dvs. 70 deltagere.

Der foregår rigtig meget i huset, der kommer en masse medlemmer forbi for at deltage i de forskellige ting der foregår. Det spænder vidt, fra kortspil, fotodage, banko eller simpelthen bare et smut forbi til en hyggesnak.

Foreningen arrangerer også 2 gange årligt en krotur. Man tager hen på den kro der er bestemt (der er egenbetaling), så får man lidt lækkert mad og hygger sig gevaldigt et par timer. På disse kroture deltager der også omkring 70 medlemmer.

Kontingent er kr. 150,- årligt, og aldersmæssigt? Ja, der er tendensen som i de fleste
pensionistklubber + 70. Som Robert Bøttern sagde: en enkelt gang har vi fået et nyt medlem på 67 år, men det er desværre ret sjældent.

Foreningen har 80 år jubilæum den 5. feb. 2019, på selve dagen er der åbent hus.
Den 9 feb. er der så arrangeret en tur for medlemmerne til Hvide Sande.

Kulturen i Gladsaxe ønsker tillykke med jubilæet og pøj-pøj fremover.

Kirsten Nejst

Del siden