Besøg hos Nybro Vænge Seniorkreds

Tyrolerhuset på Nybrovej, hvor Nybro Vænge Seniorkreds holder til.

Tyrolerhuset på Nybrovej, hvor Nybro Vænge Seniorkreds holder til.

Nybro Vænge Seniorkreds startede egentlig som en kortklub i sept. 1993. Foreningen blev stiftet af Knud Ølgård og Steen Wulff, og i vedtægterne står der, at foreningen kun er for beboere bosiddende i Nybro Vænge.

I starten var det en ren mandeklub, men som det så ofte sker, så fik kvinderne ”møvet sig ind”. Det viste sig, at det trods alt i sidste ende blev bedre at adskille herrer og damer for sig, og
kvinderne stiftede derfor i 2008 en selvstændig forening med navnet Nybro Vænge Seniorinakreds. Så nu var der altså to selvstændige foreninger i Nybro Vænge.

Vi tager lige herrerne først, det var trods alt dem der først var på banen.

Foreningen holder til i Tyrolerhuset på Nybrovej 315. Formand Ole Rasmussen fortæller, at de har huset hver onsdag i vinterhalvåret fra kl. 10-15, og tiden bliver ligelig fordelt mellem de to foreninger. Damerne har lokalerne fra kl. 10-12, og så overtager herrerne huset fra kl. 14-16, og – forsikrer Ole, det går ganske udmærket.

Foreningerne er ikke de største, i alt har begge foreninger 27 medlemmer, fordelt med 20 hos damerne og 7 hos mændene. Det lave antal mænd skyldes desværre naturlig afgang, hvilket Ole virkelig er ked af, men da foreningen kun optager nye medlemmer der er bosiddende i Nybro Vænge, så er det op ad bakke med at få nye medlemmer, men man prøver virkelig.

Foreningerne holder plenarmøder hver anden måned, og på de møder bliver der bl.a. aftalt hvilke
fællesarrangementer der fremover skal være. Foreningerne har været på utallige ture sammen, bl.a. Den Blå Planet, Nykøbing og frokost på Anneberg, besøg i Lejre og Holbæk havn, frokost på Thai Restaurant.

Alle arrangementer foregår i vinterhalvåret, og i sommerhalvåret spilles der petanque på en privat petanquebane.

Da jeg besøgte foreningerne, talte jeg først med Ole Rasmussen. Vi sad stille og roligt i ca. en halv times tid, men så begyndte det at myldre ind med kvinder, og så skal jeg ellers love for, at der blev livlig aktivitet. De fleste kom hen og hilste på mig, det synes jeg var rigtig hyggeligt. Og så gik kvinderne ellers i gang. Der blev sat borde sammen, stole sat frem, kaffen kom på bordet sammen med hjemmebagte boller og et bredt udvalg af hjemmelavede marmelader.

Det viste sig, at der den dag skulle være generalforsamling, så jeg blev bænket ved bordet og vi aftalte, at damerne ville fortælle lidt om deres aktiviteter før de startede selve generalforsamlingen.

Og – undskyld alle de damer – men munden stod ikke stille på dem, så meget havde de at fortælle om foreningen og alle deres aktiviteter. Det gik virkelig meget livligt for sig og stemningen var rigtig hyggelig og alle var i strålende humør.

Og aktiviteterne er i årets løb blevet til rigtig mange. Men det foreningen først og fremmest lægger vægt på er det sociale samvær, at man trives og at ”man holder øje med hinanden”, forstås
på den positive måde. Man blander sig ikke i hinandens liv. Men man kerer sig om hinanden, er et medlem f.eks. indlagt på hospital eller plejehjem, så skiftes man til at besøge vedkommende.

Foreningen har foredrag med både foredragsholdere udefra, men også foredrag af medlemmerne, f.eks. har et medlem holdt et foredrag om Spitfire (et britisk enmotors ensædet jagerfly)? Jo, emnerne spænder vidt.

Onsdagsmøde i Seniorina-kredsen. Der er foredrag om flygtninge, teater/filmgruppe, så spilles der kort (norsk rommy), og Året gang i Kongehuset. Og, så må man ikke glemme den årlige julefrokost der holdes i Tyrolerhuset.

Der betales kontingent på kr. 100,- årligt, og når der er foredragsholdere udefra, så betales
der kr. 40,- pr. pers. Og ja, Tyrolerhuset er ikke superhyggeligt, men det håber begge foreninger at der nu rettes op på. Man har fra kommunens side nemlig besluttet at renovere en del af huset, så der ventes spændt på hvordan resultatet bliver.

Renoveringen starter efter planen i uge 47, så indtil renoveringen er overstået kan foreningerne ikke benytte huset.

Vi håber resultatet lever op til foreningernes forventning og ønsker god vind fremover.

Kirsten Nejst.

Del siden