Fredagsklubben

Fredagsklubben har arrangementer i Kildegården.

Fredagsklubben har arrangementer i Kildegården.

Rigtig mange borgere i Gladsaxe Kommune kender Fredagsklubben, men mange tænker nok ikke over historien bag klubben. Fredagsklubben blev startet den 6. okt. 1961 og hed dengang ”ensomme gamles værn”, og det var vores daværende Borgmester Erhard Jakobsen der bød velkommen i Borgerklubben på Søborg Torv.

Flere år senere gik Gladsaxe Kommune ind i det, og Socialudvalgsformand Erling Schrøder var i mange år en af drivkræfterne i klubben og gjorde en kæmpeindsats for de ældre i kommunen.

Da kommunen senere kom ind i billedet flyttede klubben ind i lokalerne på AL Danseskole på Søborg Parkalle, og her holdt man så til i mange år.

Som beboer på Søborg Parkalle oplevede jeg hver fredag en sand folkevandring, for klubben havde rigtig mange medlemmer, der var rift om at komme til møderne, så godt som de fleste mødte op hver eneste fredag, og rigtig mange var skrevet op på venteliste.

Men desværre brændte danseskolen i jan. 2016, og der var store spekulationer om hvad man nu skulle gøre fremover, for der var ikke mange steder i kommunen der kunne huse så mange mennesker.

Igen trådte kommunen til og tilbød, at man kunne benytte festlokalet på Kildegården, og her holder fredagsklubben så til i dag.

Fredagsklubbens formål er socialt samvær. Der foregår en masse i klubben, der er underholdning af forskellig art, da jeg besøgte klubben var der foredrag af Anne Helene Jensen der fortalte om hendes tur fra Skagen til Kruså-med barnevogn! Denne dag var stemningen helt i top, snakken gik livligt, omkring 100 mennesker var der mødt op den dag, og det var helt tydeligt at man hyggede sig. Så er der bankospil, juletur og selvfølgelig også skovtur.

Men… som formand Jørgen Kondrup siger, uden alle de frivillige kunne det slet ikke lade sig gøre, så var der ikke noget der hed Fredagsklubben.

Sæsonen går fra oktober til april, og har du lyst til at melde dig ind i fredagsklubben, så er der stadig ledige pladser. Man kan også besøge klubben som gæst, det koster kun kr. 50.- pr. gang, og så bliver der serveret kaffe/the og brød.

Medlemmer betaler kr. 40,- pr.gang.

Har du lyst til at høre mere om fredagsklubben, så er du velkommen til at kontakte formand Jørgen Kondrup på telefon 39677670.

Kirsten Nejst

Kulturen i Gladsaxe

Del siden